Županija Župa dubrovačka

FEKALIJE

OPET ESCHERICHIA C. Nemojte se kupati u Mlinima!

FEKALIJE
Dubrovačko-neretvanska županija izdala je priopćenje u kojem upozorava javnost da je na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj došlo do onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom devetog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama u županiji, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 17. rujna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, kažu iz Županije, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije. S obzirom da uzorci mora na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Na vijest je reagirala Općina Župa dubrovačka. Kažu kako je obavljena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Mlini, a posebno rad crpne stanice Mlini. Tvrde da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije