Županija Župa dubrovačka

IZAZOVI U ODGOJU DJECE

EDUKACIJA U ŽUPSKOM VRTIĆU Kako raditi s darovitom djecom 

IZAZOVI U ODGOJU DJECE
Ovoga vikenda u organizaciji Dječjeg vrtića Župa dubrovačka održao se drugi modul edukacije za odgojitelje, stručne suradnike i ravnatelje u predškolskim ustanovama s temom „Razvijanje profesionalnih kompetencija odgojitelja u suvremenom dječjem vrtiću – Identifikacija i rad s darovitom djecom u dječjem vrtiću". Navedena edukacija je plaćena sredstvima dobivenim na projektu „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa dubrovačka.
Edukaciji su se uz djelatnice Dječjeg vrtića Župa dubrovačka (ravnateljice, psihologinje, logopedinje i odgajateljica), pridružile i stručne suradnice i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Orebić, Dječjih vrtića Dubrovnik te Dječjeg vrtića Konavle.
Prvog dana, 03. svibnja 2019. godine, ravnateljica DV Župa dubrovačka Marija Jelić je otvorila edukaciju pozdravivši sve prisutne. Potom je Igor Longo, prof. psihologije, vanjski suradnik Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ u Splitu, održao predavanje „Darovita djeca i njihova motivacija.“ Zatim je ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ u Splitu, Mirjana Bakotić prof. pedagogije održala predavanje „Obogaćeni programi u radu s djecom predškolske dobi“.
Drugog dana, 04. svibnja 2019. godine, edukaciju je nastavio Igor Longo, prof. psihologije s predavanjem „Evaluacija i samoevaluacija kao ključni element unaprjeđenja rada s darovitima“. Potom su Ranka Mustić i Nives Urlić, odgojiteljice Dječjeg vrtića,,Cvit Mediterana" u Splitu, održale radionicu za dvije grupe odgojitelja s temom „Aktivnosti za poticanje razvoja darovite djece“.
Susret je završio ispunjanjem evaluacijskih listića te dogovorom o zadnjem susretu koji je ujedno i posljednji modul navedene edukacije koji će se održati u Dječjem vrtiću Cvit Mediterana u Splitu.


 
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču
Oko 16:15 sati došlo je do prometne nesreće na skretanju za Čibaču. U nesreći su, kako neslužbeno doznajemo, sud...
Prometna nesreća na skretanju za Čibaču

Bez vode dio Žudioske ulice

Bez vode dio Žudioske ulice
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži, sutra, u utorak 22. listopada bez vode će biti Žudioska ulica u povijesnoj j...
Bez vode dio Žudioske ulice

Vijenci na Vojskom dolu

Vijenci na Vojskom dolu
U sklopu proslave Dana Općine Konavle na Vojskom dolu položeni su vijenci na spomen ploču satniku HV-a Matu Golu...
Vijenci na Vojskom dolu