Županija Župa dubrovačka

POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIRANJU ODRŽATI ĆE SE KRAJEM PROSINCA

Osamdest stipendija za učenike i studente Župe dubrovačke

POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIRANJU ODRŽATI ĆE SE KRAJEM PROSINCA
Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela na prijedlog Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu odobrio je bodovnu listu stipendija po različitim kategorijama.
 
Osamdeset stipendija u ovo predblagdansko vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente. Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom.
 
Prema podacima traženih zanimanja na području naše županije, a dostavljenih od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stipendijom su obuhvaćena deficitarna zanimanja koje su ostvarili studenti medicine, logopedije, rehabilitacije ali i srednjoškolskih zanimanja kao što su medicinski tehničar, slastičar, konobar i kuhar, a stipendije su odobrene i u kategoriji stradalnika Domovniskog rata.
 
Zaklada Antuna Miloslavića već treću godinu za redom priključila se programu stipendiranja, te je svojom donacijom od 72.000,00 kuna obuhvatila sve studente 1. godine koji su prethodnu godinu obrazovanja završili s odličnim uspjehom. OTP banka već dugi niz godina svojom donacijom potiče obrazovanje kategorija učenika i studenata slabijeg imovnog stanja, ove godine donacijom u iznosu od 70.000 kuna.
 
Već tradicionalno potpisivanje ugovora o stipendiranju održati će se u blagdansko vrijeme, krajem prosinca u velikoj vijećnici Općine.Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendije će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca.
 
Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna. Općina Župa dubrovačka će za stipendiranje učenika i studenata izdvojit će više od pola milijuna kuna.
 
Liste su dostupne na službenoj web stranici http://zupa-dubrovacka.hr/rezultati-natjecaja-za-stipendije-2018-2019/.
 
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije