Županija Župa dubrovačka

OPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

Zabranjuje se promet motornim vozilima kroz Mline, dogodine kružni tok kod Gusara

OPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka na sjednici održanoj jučer izmijenilo je Zaključak kojim se zabranjuje promet motornim vozilima u naselju Mlini odnosno na Šetalištu Marka Marojice.
- Svake godine je na snazi zaključak uz koji se od 1. lipnja do 30. rujna u naseljima Mlini i Srebreno ograničava promet motornim vozilima. Stoga predlažemo izmjenu zaključka zbog nastalih gužvi kod plivališta Gusara. Dosadašnja zabrana je išla od mula u Srebrenom do depadansa Studenac i Ulice Tupine. Zbog nemogućnosti prolaza, zabrana će sad ići sve do plivališta Gusara -rekao je zamjenik načelnika Mirko Maslać.
Zabrana ne vrijedi za vozila hitne pomoće, vatrogasce, policiju, taksiste, vozila HGSS-a.... Pak, od 6 do 9 sati ujutro moći će prometovati vozila u svrhu odvoza otpada, dopremanja robe za butige i restorane, dopremu plina. Kako je istaknuo načelnik općine Silvio Nardelli na neki način su ovo vatrogasne mjere jer će se iduće godine uvesti jedan drugačiji režim prometa u Mlinima, uz izgradnju kružnog toka kod Gusara i rampom na ulazu u Mline.
-Sva parkirna mjesta su u privatnom vlasništvu ili pod koncesijom. Nema potrebe da itko drugi tko nema dozvolu ulazi od Gusara dalje. Automobili su tu parkirani i praktički je nemoguće proći ljudima tim područjem, tako da planiramo navedeno rješenje za Mline. Sami stanovnici su bili protiv rješenja, ali prošlu zimu su samoinicijativno podržali ideju, odnosno predali su jedan dopis Općini sa svojim potpisima upravo kako bi podržali ovu ideju. - rekao je župski načelnik.

Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama