Županija Župa dubrovačka

DAN OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA I OBLJETNICA OSLOBOĐENJA

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima Župe dubrovačke

DAN OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA I OBLJETNICA OSLOBOĐENJA

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojom su nazočili brojni uzvanici i gosti proslavljen je Dan Općine i 26. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke. Na početku sjednice, nakon intoniranja Državne himne i minute šutnje za sve poginule za slobodu Hrvatske, sve okupljene su pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Lovorko Klešković i načelnik Silvio Nardelli.

U svom pozdravnom govoru Općinski načelnik se osvrnuo na ono što je napravljeno u proteklom periodu, te istaknuo planove i želje za buduće razdoblje. 

"Prošle godine sukladno mjerilima Europske unije između 555 jedinica lokalne uprave gradova i općina naša je Općina svrstana na visoko 13. mjesto u najveću kategoriju razvijenosti. Iako nam taj podatak itekako imponira, to nam donosi i određene teškoće u razvijanju projekata koji su važni za ovaj kraj, jer nas limitira u pristupu sredstvima Europske unije za neke projekte" - rekao je načelnik Nardelli.

Načelnik se osvrnuo i na tijek događanja i sve što je napravljeno oko realizacije projekta Kupari, kao i turističkom naselju Plat koje je trebalo biti završeno sljedeće 2019. godine, ali zbog događanja oko Agrokora taj projekt je trenutno zaustavljen. Od trenutnih projekata koje Općina u suradnji s partnerima provodi načelnik je istaknuo projekt Groblja Dubac, te šetnicu uz obalu u Srebrenom koja je u završnoj fazi.

Nakon pozdravnih govora načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikole Knežića, zamjenice gradonačelnika Dubrovnika Orlande Tokić i zamjenice župana Žakline Marević, dodijeljena su javna priznanja ovogodišnjim laureatima. Na prijedlog župljana Župe Svetog Ilara Nagrada za životno djelo je dodijeljena časnoj sestri Anđeli Ćesić koja je većinu svog radnog vijeka provela u Župi skrbeći o brojnim Župljanima od najmlađih do najstarijih. Na prijedlog Miše Martića laureata 2016. godine, Nagrada za životno djelo se dodjeljuje i Petru Ivelji iz Mlina dugogodišnjem sportskom djelatniku. Godišnja nagrada Općine na prijedlog općinskog HDZ-a se dodjeljuje Mariju Baroviću za iznimne sportske rezultate ostvarene u proteklom periodu.

Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije

Festa od jabuka u Mokošici

Festa od jabuka u Mokošici
Eko Omblići i sva djeca Mokošice, dođite veselo danas u nedjelju, 20.listopada u 18.30 uz Dan jabuke u Eko centa...
Festa od jabuka u Mokošici