Županija Dubrovačko primorje

SVEČANA SJEDNICA I BROJNI UZVANICI

NAJRAZVIJENIJA OPĆINA U ŽUPANIJI Dubrovačko primorje proslavilo svoj dan

SVEČANA SJEDNICA I BROJNI UZVANICI

U Kneževom dvoru u Slanome u sklopu obilježavanja Dana Općine Dubrovačko primorje i 26. obljetnice oslobođenja Dubrovačkog primorja, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljena i javna priznanja. Nagrada Općine za izniman doprinos u očuvanju kulturne baštine na području općine Dubrovačko primorje u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je podružnici Deša – Slano, nagrada Općine za izniman doprinos u obnovi područja općine Dubrovačko primorje stradalog u Domovinskom ratu i potresu posthumno je dodijeljena Srđanu Tomičiću, nagrada Općine za izniman doprinos u klapskom pjevanju i promicanju općine Dubrovačko primorje u zemlji i inozemstvu u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je klapi Staglin, dok je nagrada Općine za izniman doprinos u razvoju djelatnosti Crvenog križa na području općine Dubrovačko primorje u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena Mihu Krečku.

Načelnik Općine Nikola Knežić spodsjetio je da je Dubrovačko primorje peta općina u Hrvatskoj po korištenju sredstava iz fondova EU te je među pet najrazvijenijih u županiji, ističući i najvažnije projekte, posebno izgradnja kanalizacije na području Banića i Slađenovića, koji je s 80 posto financiran sredstvima EU-a. Dva velika cestovna projekta trenutno su u tijeku - dva cestovna križanja na magistrali i cesta u Majkovima, gdje će se izgraditi i cjevovod te tradicijska kuća muzeja povijesti Dubrovačkog primorja.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je načelniku Nikoli Knežiću na ostvarenim rezultatima u protekloj godini, ističući kako ga veseli svaki novi projekt i uspjeh Dubrovačkog primorja. Najavio je Dobroslavić i projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom, izgradnju Pelješkog mosta, te autoceste od Osojnika kroz Dubrovačko primorje. Na proslavi je bio i gradonačelnik Mato Franković, saborska zastupnica Sanja Putica, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, te načelnici Konavala Božo Lasić, Župe dubrovačke Silvio Nardelli, Stona Vedran Antunica te susjedne općine Ravno Andrija Šimunović.

Naslovnica Dubrovačko primorje

Najčitanije

Trijumf HDZ-a

Trijumf HDZ-a
Ploče nisu više “Karamatićevo”. Od nedjelje su postale “Krešimirov grad”. Naime, tridesettrogodišnji diplomirani...
Trijumf HDZ-a

Norvežani u Pločama

Norvežani u Pločama
Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ u Pločama posjetili su učenici završnoga, desetoga, razreda osnovne škole Grue, p...
Norvežani u Pločama

Šest tona mandarina za djecu Vukovara

Šest tona mandarina za djecu Vukovara
Članovi Udruge branitelja Grada Ploča prikupili su šest tona mandarina u okviru akcije „Branitelji za djecu Vuko...
Šest tona mandarina za djecu Vukovara

Najznačajniji datum u povijesti Ploča

Najznačajniji datum u povijesti Ploča
Datum održavanja akcije „Zelena tabla – Mala Bara“, u kojoj je 14. rujna 1991. godine u Pločam...
Najznačajniji datum u povijesti Ploča

Najnovije

Festa od jabuka u Mokošici

Festa od jabuka u Mokošici
Eko Omblići i sva djeca Mokošice, dođite veselo danas u nedjelju, 20.listopada u 18.30 uz Dan jabuke u Eko centa...
Festa od jabuka u Mokošici