Županija Pelješac

ZAVRŠIO 3.FESTIVAL SOLI

Festival u znaku crteža solju, slatkog od rogača, klapske pjesme i promenadnog koncerta

ZAVRŠIO 3.FESTIVAL SOLI
Završnicu Festivala soli Ston 2019., trećeg po redu, također je izazvala veliku pozornost posjetitelja, a organizator zahvaljuje Stonjanima i njihovim gostima na sudjelovanju u svim događanjima.

Dječja kreativnost na jučerašnjoj radionici rezultirala je krasnom slikom, koja će zauzimati počasno mjesto u stonskoj knjižnici, na radost svih mališana kao njezinih autora. “Slatko od rogača” predavanje je koje je održala Jadranka Ničetić, posvećen rogaču, tradicionalnom sastojku kolača našeg podneblja. Obnovu proizvodnje brašna od rogača pokrenula je na Šipanu obitelj Goravica, a kolače koji su bili predstavljeni pripremila je slastičarska chefica Lucija Tomašić i njezina “Mala truba”. Brojna publika uživala je u već tradicionalnom koncertu klapske pjesme Klapa Subrenum, uz buzaru od mušula, prigane gavune i dobru kapljicu.

Druga po redu radionica “Držićeva stonska priča”, koju je za ovogodišnji Festival soli osmislio, održana je jutros, a cjelokupni program završio je sjajnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Marc Tardua, a uz soliste Džemala Cakića, Nevia Končića i Stijepa Gleđa Markosa koji su izveli poznate evergreene i filmsku glazbu te poznate hitove Olivera Dragojevića u krasnom ambijentu Trga kralja Tomislava u središtu Stona.

Na kraju, organizatori Festivala soli poručuju svima: vidimo se dogodine!
Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja