Županija Pelješac

TZ STON - CUM GRANO SALIS

Dođite na dvije stonske priče 24. kolovoza

TZ STON - CUM GRANO SALIS
Turistička zajednica Stona najavljuje kako će se dvije predstave Neispričani Ston i Cum Grano Salis održati posljednji put u Stonu ove godine, 24.kolovoza 2019.
Predstave su usmjerene na predstavljanje bogate povijesno – kulturne baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću.

Neispričani Ston je turističko - kazališni obilazak Stona koji posjetiteljima omogućuje da dožive glavne stonske znamenitosti i upoznaju ključne likove iz njegove povijesti.
Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.
Mjesto okupljanja biti će ispred stonske Solane 24. kolovoza 2019. u 10:00 sati, a tura će trajati 120 min. Ulaznice se mogu kupiti na: http://www.neispricani-ston.com

Cum grano salis je ambijentalna predstava u čijem je fokusu jedinstveni doživljaj stonske tvrđave Kaštio, kao i povijest, tradicija, kulturna baština i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja. Radi se o predstavi koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! U predstavi će sudjelovati umjetnici iz Stona i okolice, lokalna kulturno-umjetnička društva i klape.
Predstava „Cum Grano Salis“ bit će dvojezična, a izvedba će također biti 24. kolovoza 2019. u 21:00 sati. Ulaznice su dostupne na: https://ston-cumgranosalis.com 
Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja