Županija Pelješac

ZAVRŠENI DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH PODRUMA

Nikad bolja ponuda peljeških vina!

ZAVRŠENI DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH PODRUMA
Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma kojoj je nazočio rekordni broj posjetitelja. Vinari procjenjuju da ih je ove godine bilo više od četiri tisuće, a stigli su iz cijele Hrvatske pa i iz susjednih zemalja. U bogatim pelješkim podrumima na raspolaganju im je za kušanje bilo više od 15 uzoraka vina koje se nudilo u tridesetak peljeških vinara, a jednodušna ocjena posjetitelja mogla se svesti na: Nikad bolja ponuda!

Među bogatstvom okusa mogla su se kušati brojna vina autohtonih sorti: Maraštine, Pošipa i Plavca malog u raznim varijantama i stilovima. Iako je cijeli Pelješac prekriven sortom Plavac mali, vino dobiveno od te sorte se razlikuje u bogatstvu okusa sa obzirom na položaj s kojeg dolazi.

Posjetitelji su mogli kušati laganije plavce i rosse koji dolaze od grožđa iz unutrašnjeg dijela Pelješca, kao i odležane vrhunske plavce s ograničenih položaja Dingača, Postupa, Mili… U iznimnoj dobroj vinarskoj-vinogradarskoj 2018.godini, dobili smo izvorna mlada vina. Ovogodišnja berba će ostati zapamćena po iznimnoj zdravstvenoj ispravnosti grožđa, visokim šećerima i optimalnim kiselinama koje će ova vina učiniti pogodnim za dugo odležavanje i arhiviranje.

Poslije cjelodnevnog obilaska vinskih podruma od Stona do Potomja za posjetitelje je bila organizirana zabava koja je trajala do ranih jutarnjih sati. Zbog izuzetne posjete manifestaciji pelješki vinari su najavili još jednu ovakvu manifestaciju 1. svibnja sa porukom svim ljubiteljima Plavca malog: Dobro nam došli na još jedne dane otvorenih vrata peljeških podruma.

 
Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman