Županija Pelješac

KROZ VINOGRADE

Pelješac u vinskoj kapljici

KROZ VINOGRADE

U Putnikoviću, na Pelješcu, jučer je po prvi put održana manifestacija "Pelješac u vinskoj kapljici". Manifestaciju su organizirali Poljoprivredna zadruga Putniković i Kulturno-umjetničko društvo Putniković, uz pomoć Turističke zajednice Općine Ston, Općine Ston i Udruge Plavac mali.

Organiziran je cjelodnevni izlet koji je uključivao šetnju kroz vinograde, vinokušnju na uzvišenju sv. Trojstva, nastup lokalnog folklornog sastava koji su pokazali jedinstavni običaj ophoda Bijelih maškara koji se njeguje već dvadeset godina i riječ je o zaista jedinstvenom pokladnom svadbenom običaju, potom je slijedila seljačka marenda s tradicionalnim svječe pečenim poprigušama, kažu organizatori.

zlet se nastavio u Domu vinarske tradicije kroz prezentaciju pod nazivom Razvoj vinarstva, vinogradarstva i zadrugarstva u Putnikoviću, a posluživao se kuhani grah i pečene srdele. Sve to je začinjeno s najboljim vinima dobivenih iz plavca malog i maraštine Poljoprivredne zadruge Putniković. Posjetitelji su bili turistički djelatnici iz Dubrovnika te individualni gosti. Organizacija ovog hvalevrijednog projekta održana je uz pomoć mještana svih uzrasta, poručuju organizatori.

Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije