Županija Neretva

VEJIĆ I ZMIJAREVIĆ PODSJEĆAJU NA SVOJU ULOGU U TOME

HDZ: Uskoro radovi na Aglomeraciji Ploče, projektu od 200 milijuna kuna

VEJIĆ I ZMIJAREVIĆ PODSJEĆAJU NA SVOJU ULOGU U TOME
Županijski HDZ oglasio se priopćenjem u kojem navode kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, u mandatu Pločanina Tomislava Ćorića, učinilo je ogromne iskorake u korištenju europskih sredstava namijenjenih osiguranju kvalitetnih sustava vodoopskrbe i odvodnje u cijeloj Hrvatskoj.

"Riječ je o milijardama kuna koje, putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, osiguravaju kvalitetne i ravnopravne uvjete za život stanovnika mnogih, desetljećima nepravedno zanemarenih, hrvatskih krajeva. Prema najavama resornog ministarstva i Hrvatskih voda, uskoro počinju i radovi na Aglomeraciji Ploče - projektu vrijednom 200 milijuna kuna bez PDV-a", stoji u priopćenju.
 
Preduvjete za ovaj veliki projekt, napominju u HDZ-u DNŽ, osigurali su bivši gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić i bivši ravnatelj ustanove Izvor Dino Zmijarević. Prijava za izradu dokumentacije i financiranje potvrde glavnog projekta bila je prva takva u Hrvatskoj, a  Vejić i Zmijarević su tada, prije više od 5 godina, uspjeli osigurati pet milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, od čega je 85 posto financirano iz EU sredstava.

Realizacijom ovog projekta u narednih nekoliko godina izgradit će se mreža od 38 kilometara odvodnje, 16 kilometara vodoopskrbe, 25 crpnih stanica, pročistači i kolektori za 9.000 stanovnika.
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije