Županija Neretva

DOKUMENTACIJA ĆE SE PROSLIJEDITI DORH-u

OBJAVLJENI REZULTATI INSPEKCIJE U METKOVIĆU Nije na vrijeme prepoznata bolest, napravljeno je više propusta

DOKUMENTACIJA ĆE SE PROSLIJEDITI DORH-u
Ministarstvo zdravstva oglasilo se o rezultatima inspekcijskog nadzora u tragičnom slučaju preminulog dječaka, čije rezultate je analiziralo stručno povjerenstvo koje je imenovalo Ministarstvo.
 
Evo što je zaključilo Stručno povjerenstvo u svezi zbrinjavanja malodobnog Gabrijela Bijelića koji je 11. prosinca preminuo u KBC-u Split, piše Slobodna Dalmacija.

'Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju mldb. G.B. te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz Povjerenstvo zaključuje da kod mldb. G. B. nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike.
Povjerenstvo također zaključuje da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split. „

Zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva će proslijediti na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu.
 
 
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije