Županija Neretva

PRIKUPLJAJU SE IZJAVE LIJEČNIKA

ZAPOČENO NADZOR ZBOG SMRTI GABRIJELA BEBIĆA Stručni timovi Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore u Metkoviću

PRIKUPLJAJU SE IZJAVE LIJEČNIKA
Stručni timovi Ministarstva zdravstva te Hrvatske liječničke komore u ponedjeljak su stigli u Metković. Primarijus Milivoj Novak nam je kazao da ne zna koliko će nadzor trajati niti koliko će se zadržati u Metkoviću. Istodobno Županijski zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije provodi svoj unutarnji nadzor kako bi se utvrdilo je li bilo liječničke pogreške u slučaju smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića.
 
  - Ako se utvrdi odgovornost liječnik će snositi sankcije- kazao je ravnatelj Županijski zavod za hitnu medicinu, Luka Lulić. Naglasio je da u Metkoviću ima pet liječničkih timova te da vrata hitne pomoći ni u jednom trenutku ne bi smjela biti zatvorena.
 
 Trenutno se prikupljaju izjave liječnica nakon čega slijedi zaključak i mišljenje, pojasnio je Lulić.
 
Upitan zatim zbog čega su vrata Hitne pomoći često zatvorena, što prijavljuju brojni građani iz vlastitog iskustva Luka Lulić je naglasio da vrata mogu biti samo zatvorena u trenutku kada jedan tim ode na teren dok dođe tim iz pripravnosti.
 
  - Nemam saznanja da su vrata hitne pomoći bila zatvorena. To može biti samo u iznimnim situacijama, kazao je Lulić.
 
Odgovarajući na novinarski upit što treba tim hitne pomoći raditi u dane vikenda ako ne može napraviti analizu krvi Lulić je dodao da analiza krivi nije u domeni rada hitne medicinske pomoći.
 
U slučaju procjene i potrebe za takvom intervencijom mi možemo voziti pacijenta do najbliže bolnice, zaključio je Lulić.
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije