Županija Neretva

HUMANITARNA AKCIJA 'HRVATSKA VOJSKA ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU 2018.'

Pripadnici satnije mornaričko-desantnog pješaštva iz Ploča darivali krv

HUMANITARNA AKCIJA 'HRVATSKA VOJSKA ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU 2018.'
Pripadnici satnije mornaričko-desantnog pješaštva iz Ploča dobrovoljno su darivali krv u sklopu Humanitarna akcija "Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018“, koju su organizirali Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska u povodu 27 obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje. Prvi je krv darovao zapovjednik postrojbe, satnik Branimir Todorić a za njim ostali pločanski marinci, ponosni što na ovako humani način obilježavaju obljetnicu stradavanja Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.
- Ja kao zapovjednik satnije moram prvi dati krv kako bi pokazao svojim djelatnicima, vojnicima dočasnicima i časnicima da me moraju slijediti. Ovu krv danas dajemo za žrtve Škabrnje i Vukovara. Mi vojnici se moramo odazvati ovakvim humanitarnim akcijama i velika nam je čast što u njima možemo sudjelovati, rekao je satnik Todorić, koji je ponosan što je mogao dati krv.
- Imamo dosta obuka koje nas fizički iscrpljuju pa zbog tlaka ili hemoglobina neki jednostavno ne mogu darovati krv. Ali danas je meni i mojim pripadnicima iz satnije zadovoljstvo što smo mogli dati krv, kazao je Todorić.
- Zapovjednik je prvi u svemu osim kada se dijeli hrana. Tada vojnici moraju biti prvi-zaključio je satnik Todorić.
Među dobrovoljnim darovateljima krvi zatičemo i vojnikinju Mariju Magdalenu Leko, mladu Imoćanku, koja je na službi u satniji mornaričko-desantnog pješaštva u vojarni 116 brigade HV-a u Pločama. Prvi je put darovala krv i ponosna je zbog toga.
- Nadam se da će moja krv spasiti nečiji život a možda će doći i do nekog hrvatskog branitelja i pomoći mu u slučaju potrebe, kazala je Leko, koja se nije bila ni rodila kada su počinjeni zločini u Vukovaru i Škabrnji. O njima kao i o Domovinskom ratu pričao joj je otac, hrvatski branitelj.
Krv je dao i stožerni narednik Krunoslav Vukosav, satnije mornaričko-desantnog pješaštva i bivši pripadnik IV Gardijske brigade.
- Sretan sam što sam uspio dati krv na ovu veoma važnu obljetnicu. Inače sam višegodišnji dragovoljni darivatelj krvi u udruzi Sanus i do sada sam krv darovao 33 puta. Uvijek se odazovem ovakvim humanitarnim akcijama ali ova akcija "Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018" mi ispunjava dušu i srce, kazao je Vukosav.
U Pločama je bio i zapovjednik HRM-a, komodor Ivo Raffanelli, koji nije krio zadovoljstvo zbog dobrog odaziva vojnika ovoj humanitarne akcije.
- Darivanje krvi je organizirana djelatnost HRM-a još od 1992 godine, kada se oformio i klub darovatelja krvi. Svake godine se provode četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi i vrlo smo uspješni, kazao je komodor Raffanelli, naglašavajući da se stradanje Vukovara i Škabrnje ne smije zaboraviti.
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije