Županija Neretva

APARATIĆ OKO VRATA, JEDNA PUCA ZA HITAN POZIV

OSJEĆAJ SIGURNOSTI U Metkoviću predstavljen projekt 'Halo, pomoć'

APARATIĆ OKO VRATA, JEDNA PUCA ZA HITAN POZIV

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te višom savjetnicom za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb DNŽ Vesnom Babarović kao i djelatnicom Doma za starije i nemoćne Domu Christi Ivanom Bartulović predstavio je u Metkoviću projekt ”Halo pomoć” kojeg provodi Dubrovačko-neretvanska županija.

”Mi kao Županija puno radimo i nastojimo pomoći našim starijim sugrađanima stoga se i krenulo u realizaciju projekta koji će pomoći našim sugrađanima kojima ovaj uređaj pruža osjećaj sigurnosti”, rekao je uvodno župan Dobroslavić.
Viša savjetnica za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb Vesnom Babarović istaknula je kako je riječ o projektu koji doslovno može spasiti nečiji život.

”Riječ je o aparatiću koji se nosi oko vrata i na kojem je tipka kojom se automatski poziva jedan od tri broja. U sklopu ovog projekta osigurat će se stalna 24-satna pomoć i dežurstvo, a kroz programsko rješenje osoba se može locirati i putem GPS-a u slučaju da se izgubi,” rekla je Babarović dok je djelatnica Doma ”Domus Christi” Ivana Bartulović okupljenim novinarima i stručnoj javnosti demonstrirala funkcioniranje uređaja pozvavši svoj mobitel pritiskom na pucu.

Inače cijena korištenja ovog aparatića je 70 kuna (plus PDV) mjesečno, a čime će se pokriti troškovi mjesečnog održavanja programskog rješenja potrebnog za njegovo funkcioniranje.

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije