Županija Neretva

POLICIJA

Poštujte naše znakove u Pločama

POLICIJA

U organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, danas je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Pločama održana preventivna aktivnost „Poštujte naše znakove“ koja se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali učenike najnižih razreda, ujedno najmlađe sudionike u prometu. Osim edukacije najmlađih, cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu, priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Nakon edukativno-preventivne radionice „Poštujte naše znakove“, koju su vodili predstavnici Ravnateljstva policije Marija Goatti i Mario Salopek, djeca su imala priliku pogledati edukativno-scensku predstavu „Prvi koraci u prometu“, u izvedbi glumačke skupine „Mak-teatar“ iz Zagreba.

Kroz cjelojutarnji program održane su i interaktivne radionice „Manje oružja-manje tragedija“, „Mali forenzičari“ i „Policajac prijatelj-pomagač“ koje su izvali policijski službenici dok su radionicu na temu  „Mala škola prve pomoći“ izveli predstavnici Crvenog križa Ploče. Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada vatrogasnog društva Ploče i Hrvatske gorske službe spašavanja. Posebno oduševljenje kod djece izazvala je mogućnost vožnje mini autića koji su opremljeni kao veliki automobili koju su im omogućili predstavnici udruge „YUMICAR“.

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije