Županija Neretva

SMOTRA FOLKLORA U METKOVIĆU

NA NERETVU MISEČINA PALA Okupili se čuvari tradicije i narodnog blaga

SMOTRA FOLKLORA U METKOVIĆU

Na ovogodišnjoj 33 po redu smotri folklora „Na Neretvu misečina pala“ koja se tradicionalno drugog vikenda u svibnju održava u Metkoviću nastupilo je pedesetak folklornih skupina iz svih dalmatinskih županija kao i folkloraši iz kontinentalne Hrvatske.
 
Smotra folklora započela je u četvrtak izložbom pod nazivom „Letovanić selo pokraj kupe“ autora Božidara Škofača a nastavljena je se folklornim večerima u Gradskom kulturnom središtu. Tijekom trodnevnog održavanja smotre, metkovskoj publici su se predstavili brojni čuvari tradicije i narodnog blaga a smotra Na Neretvu misečina pala prigoda je da javnosti prezentiraju svoju tradiciju koju brižno čuvaju i prenose generacijama.

 Tradicionalno smotra završava koncertom Marijanskih pučkih pjesama u crkvi Svetog Ilije. Uz ples i pjesme u metkovskom gradskom parku je održan i Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko rural“, na kojem su se izlagali autohtoni ruralni proizvodi sa područja Dalmacije i Hercegovine.

Ovogodišnji pokrovitelji smotre folklora „ Na Neretvu misečina pala“ su predsjednik Hrvatskog Sabora, Gradsko kulturno središte Metković, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, županija Dubrovačko-neretvanska i grad Metković. 

Stanislav SOLDO
 

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije