Županija Neretva

DOGAĐAJ GODINE U OPĆINI KULA NORINSKA

Ekipa „Taman“ pobjednik „Toćijade“

DOGAĐAJ GODINE U OPĆINI KULA NORINSKA

U organizaciji mjesne kulturno- umjetničke udruge Škrapa, na igralištu poviše crkve Gospe Fatimske u mjestu Momići u općini Kula Norinska, održana je gastronomsko- zabavna manifestacija „Toćijada“. Na tom je natjecanju u pripremanju toća sudjelovalo 17 ekipa, a prvo je mjesto osvojila ekipa „Taman“ iz Momića. Vicešampion je ekipa „Gurmani - rujnička dica" iz Podrujnice, dok su treće mjesto podijelili „Kasupije“ i "EEE" iz Podrujnice.
Prema utvrđenim pravilima organizatora natjecanja, toć se kuha od tri vrste mesa: divljači, (p)tice i junetine, a toć mora sadržavati najmanje dvije vrste mesa. Nakon dva i pol sata pripreme i kuhanja, sve teće su označene brojevima i donesene na poseban stol na kojem je ocjenjivački žiri imao priliku sve kušati i ocijeniti ih.
Po završetku dodjele nagrada, na zadovoljstvo svih natjecatelja, ali i gledatelja, prionulo se degustaciji. Valja reći da je toća bilo dovoljno za sve a osim na stolovima gdje se kuhao natjecateljski toć, organizator je za gledatelje pripremio poseban toć koji se besplatno degustirao. Među natjecateljma je bila i ekipa veterana 4. Gardijske brigade HV koja je u oštroj konkurenciji zauzela sedmo mjesto. No, kako sami naglašavaju „uz samo dva boda razlike u odnosu na trećeplasirane ekipe“.
A ono najvažnije svakako je činjenica da su svi natjecatelji lijepi jesenji dan nezaboravno proveli u prirodi, opušteno i u društvu prijatelja.

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije