Županija Korčula

21 EKIPA NA OMILJENOM LJETNOM TURNIRU

„Am Fare“ pobjednici drugog Spomenik kupa

21 EKIPA NA OMILJENOM LJETNOM TURNIRU
Spomenik kup omiljeni je ljetni malonogometni turnir, a ove je godine doživio vrlo dobro posjećeno drugo izdanje u organizaciji Udruge navijača Hajduka „Torcida Korkyra“.

Među brojnim malonogometnim turnirima, ovaj je poseban po mnogočemu, osim što se igra u središtu Korčule na Trgu pomirenja, tzv. Spomeniku, igra se i „tri na tri“, na „male branke“ te „od rebatine“ što pridonosi dinamičnosti igre. Prošle godine Spomenik kup okupio je 16 ekipa, a ove godine čak 21. Nakon utakmica u skupinama u petak te polufinalnih i finalnih utakmica sinoć, u finalu snage su ogledale ekipe „Točkica“ i „Against modern Fare“. Za „Točkicu“ nastupila su tri poznata brata iz svijeta sporta Dinko, Toni i Tomislav Šegedin zajedno s Vlahom Stanišićem, dok ekipu „Against modern Fare“ čine Jerko Šeparović, Goran Stamatović, Mojmir Žuvela i Luka Skokandić. U uzbudljivom završetku pobjedu drugog Spomenik kupa odnosi ekipa „Am Fare“ rezultatom 3-1.

Ovaj omiljeni malonogometni turnir nastaje kao nastavak više od 10 godina duge tradicije igranja „baluna“ na Spomeniku tijekom vrućih ljetnih noći. Kako doznajemo od organizatora, i ove se godine turnir može pohvaliti humanitarnim karakterom, ali i prikupljanjem sredstava za upis imena „Torcida Korkyra“ u Hajdukov tematski park.

„Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja skužili smo da se ljudima svidio turnir, a već nam je ove godine u organizaciji pomogao doslovno cijeli grad. Gotovo svi ugostiteljski objekti donirali su piće, a pobjednici turnira i organizatori proslavit će večerom u restoranu Kupido. Svima se želimo još jedanput zahvaliti, a pogotovo Marku Mušiću koji je napravio nove golove. Pripremili smo 40 zahvalnica, ali mislin da nam neće biti dovoljno za zahvaliti svima“, poručuje Ivo Farac, jedan od organizatora turnira.

Tekst i foto Dora Lozica
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja