Županija Korčula

MAME S OTOKA PONOVNO U AKCIJI

Prikupljeno gotovo 10 tisuća kuna u dva sata

MAME S OTOKA PONOVNO U AKCIJI
Inicijativa mama s otoka okupljenih u facebook grupu Otočne mame (Korčula i Pelješac) organizirale su danas, na glavnom gradskom trgu Plokati, humanitarnu akciju pod nazivnom Pomoći Je Lako, Pomozi I Ti!

Mame su tijekom proljetnih radionica zajedno s djecom izrađivale ukrase poput šarenih uskršnjih jaja i sličnih tematskih rukotvorina te su ih jutro prodavale na Plokati kako bi prikupili novčana sredstva za obitelj s područja Korčule kojoj je potrebna financijska pomoć zbog teške bolesti jednog člana. Akciji se pridružila i Srednja škola Petar Šegedin iz Korčule čiji su učenici i nastavnici napravili mnoštvo sirnica, a sirnice i kolače napravile su i mame. U nepunih dva sata Korčulani su pokupovali sve sirnice, kolače i mnoštvo uskršnjih ukrasa prikupivši nešto manje od 10 tisuća kuna, a sav prikupljeni novac donirat će se spomenutoj obitelji u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb u Korčuli.

Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija mama s otoka koje su do sad kukičale cro hobotnice za palčiće, uveseljavale su i korisnike Doma za starije i nemoćne osobe te su organizirale niz radionica koje su bile osvježenje roditeljima i djeci tijekom dugih zimskih poslijepodneva. Okupile su se na inicijativu Bojane Puljić, Ive Cebalo i Mirjane Andrijić u facebook grupu Otočne mame (Korčula i Pelješac) kako bi mogle razmijenjivati svoja iskustva, izazove i probleme. Međutim, njihovo druženje nije stalo na virtualnoj ćakuli, grupa danas broji gotovo 700 članica, kako kažu, tatama je ulaz zabranjen, a svoju su energiju usmjerile u humanitarni rad i građanske inicijative.

Dora Lozica
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije