Županija Korčula

GLAZBENA ŠKOLA KORČULA

Nastavljaju tradiciju maškaravanja na Korčuli

GLAZBENA ŠKOLA KORČULA
Osnovna glazbena škola, podružnica OŠ Petra Kanavelića Korčula u suradnji s Centrom za kulturu Korčula priredili su jučer, u subotu 2. ožujka u dvorani Centra za kulturu, tradicionalni kostimirani koncert učenika, koji su plijenili pozornost, kako glazbenim umijećem tako i svojim kostimima.

Publika je čestim pljeskom podržavala nastup malih maškaranih muzičara. Njih tridesetak su svoj prigodni maskirni program od srca i s ljubavlju prema glazbi i pjesmi izvodili na raznim instrumentima svirajući djela poznatijih skladatelja, ali i suvremene skladbe.

Program su pripremili njihovi nastavnici: Tihana Penjak, Danijela Kljufas i Dina Nobilo (klavir), Deni Pjanić (saksofon), Ružica Buj (flauta), Stipan Krmić (truba), Danijel Begić i Gabrijel Tomić (mandolina), Simona Belotti (violina), Tomislav Žerovnik (gitara), Stipan Krmić (truba), Alen Krajančić (klarinet) i Damir Hađinac (harmonika).

Koncert je završio nastupom pjevačkog zbora, voditelj kojeg je Goran Milošević i orkestra kojeg vodi Alen Krajančić. Oni su izveli skladbe Lion Sleeps Tonight i Maškare.

-Cilj nam je njegovanje tradicije maškaravanja u Korčuli, spajajući rad i kreativnost sa zabavom- rekla je voditeljica škole Tihana Penjak, uz podatak da djeca svakodnevnim vježbanjem napreduju u stjecanju svojih glazbenih vještina, usavršavaju tehniku sviranja, stiču glazbenu pismenost i znanja, njeguju običaje ali i oplemenjuju svoju dušu glazbom za cijeli život.

tekst i foto: Niko Perić
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije