Županija Konavle

JOŠ JEDNO VRIJEDNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE CAVTATU

Cavtat osvojio ”Srebreni cvijet” CIB-a

JOŠ JEDNO VRIJEDNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE CAVTATU
Nakon što je početkom godine proglašen jednom od najboljih destinacija za 2019. godinu, Cavtat je osvojio još jedno vrijedno međunarodno priznanje – Srebreni cvijet u natjecanju Fondacije «Communities in Bloom – CiB». Dobitnici priznanja proglašeni su na završnoj ceremoniji održanoj prošlog vikenda u kanadskom gradu Yarmouthu, a predstavnicima Općine Konavle i Turističke zajednice općine Konavle bit će uručeno u studenome na završnoj svečanosti ovogodišnjeg festivala turističkog filma i turističkog sajma INTERSTAS u Solinu.
U obrazloženju dodijeljene nagrade navodi se:
“Cavtat s okolicom obiluje iznimno vrijednim kulturno povijesnim lokalitetima i spomenicima kojima se upravlja. U Kući Bukovac kustos jednostavno “zarobi” publiku vodeći ih kroz život I kuću ovog izuzetnog umjetnika. Jednako tako u zavičajnom muzeju Konavala detaljan je prikaz konavoske narodne nošnje i konavoskog veza gdje se prezentira vađenje svilene niti iz kukuljica dudova svilca. Zeleni restoran Konavoski dvori nudi tradicionalnu hranu koju konobari poslužuju u narodnoj nošnji. Sve kulturno povijesne atrakcije su vrlo dobro popraćene turističkim informacijama na nekoliko jezika”.
Natjecanje za Međunarodni Zlatni Cvijet provodi Svjetska krajobrazna asocijacija „Communuties in Bloom“ sa sjedištem u Kanadi. Cilj samog programa je poticati lokalne vlasti i građane da očuvanjem okoliša poboljšavaju kvalitetu života na svom području. Unapređujući poduzete aktivnosti i mjere ovo natjecanje doprinosi povećanju javne svijesti o potrebi i vrijednostima očuvanja okoliša, što sve zajedno pridonosi održavanju i poboljšavanju kvalitete okoliša, kvalitete života i krajolika i zaštititi ruralnog i urbanog ambijenta, a sve u funkciji održivog razvoja. Cavtat i općina Konavle bili su ovogodišnji predstavnici Hrvatske u ovom natjecanju temeljem kandidature istaknute od strane Krajobrazne Ekološke Asocijacije Hrvatske (KEA).
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Thompson na Stradunu 6. prosinca

Thompson na Stradunu 6. prosinca
Grad Dubrovnik za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, organizira na Stradunu koncert Marka Perkovića Thomps...
Thompson na Stradunu 6. prosinca