Županija Konavle

NAČELNIK LASIĆ NA PROMOCIJI

Prvi broj dvojezičnog magazina TZ Općine Konavle 'Volim Konavle'

NAČELNIK LASIĆ NA PROMOCIJI
Prvi broj dvojezičnog, hrvatsko – engleskog magazina TZ Općine Konavle, Volim Konavle ili In love with Konavle, promoviran je u petak u Konavoskim dvorima, a o njemu su nazočnima govorili načelnik Božo Lasić, direktor TZ-a Frano Herendija, te glavna urednica Lidija Crnčević, a program je na ležeran i šarmantan način vodio Ivica Puljić.
Zadovoljstvo novim proizvodom koji će na specifičan način brendirati i promovirati Konavle izrazio je načelnik Božo Lasić osobito jer je tiskan u vrijeme natjecanja za Međunarodni zlatni cvijet, dok je direktor TZ Frano Herendija istaknuo kako će se novi magazin baviti temama iz prošlosti Konavala, ali će obuhvatiti i aktualnosti vremena u kojemu živimo.
Glavna urednica Lidija Crnčević nazočne je upoznala sa sadržajem i autorskim timom koji stoji iza ovog vrijednog izdanja. U prvom broju strani će posjetitelji i čitatelji doznati o 600-oj obljetnici pripadnosti Konavala nekadašnjoj Dubrovačkoj Republici, o autohtonom Konavoskom vezu i nakitu koji se prenosio u obiteljskom nasljedstvu, o Sv.Barbari, lokalitetu pod UNESCO-vom zaštitom, Malvasiji zlatnoj dubrovačkoj, velikom cavtatskom slikaru Vlahu Bukovcu, tradiciji klapskog pjevanja i talentiranim cavtatskim vaterpolistima koji su dokazali da je ovaj sport u Konavlima način života.
Prvi broj “In love with Konavle” donosi i ribarsku priču iz Molunta, kao i priču o konavoskoj nevjesti, Indijki koja se u ovaj kraj doselila iz Južne Afrike, podsjeća nas na vrijeme kada su stari išli s prodajom na placu u Grad na čemu su odgojene i obrazovane generacije konavoske djece, turistima koji žele aktivni odmor ponuđene su teme o usponu na Sniježnicu ili ronjenje i upoznavanje s brodolomima u blizini Cavtata, te popis događanja tijekom ove 2019. na čitavom konavoskom području.
Tekstovi su pisani na zanimljiv i pitak način, a potpisuju ih Paula Kostopeč, Antonia Rusković Radonić, Jelena Beželj, Lidija Crnčević, Lucija Vuković, Barbara Margaretić, Ivica Puljić, Jadranka Ničetić, Anita Trojanović, Vinko Rožić, Katarina Fiorović i Gabrijela Bijelić.
Cijeli tim ljudi koji stoji iza ovog novog turističkog proizvoda koji će zasigurno privući i pažnju domaćih čitatelja, nada se kako će svi koji ga uzmu u ruke postati ono što oni već jesu – zaljubljeni u Konavle.
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Stiže novi toplinski val

Stiže novi toplinski val
Lijepo je što je današnji praznik veliki broj Hrvata uspjelo spojiti s vikendom, jer će za iduće dane trebati sn...
Stiže novi toplinski val