Županija Konavle

SAMOSTAN SV. VLAHA U PRIDVORJU

Edukativna predavanja u organizaciji Agroturizma Konavle

SAMOSTAN SV. VLAHA U PRIDVORJU
Večeras će se, u 18:00 sati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održati završno predavanje trećeg ciklusa edukacija na temu „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“ koju za svoje članove ali i sve zainteresirane organizira Agroturizam Konavle. Večerašnje predavanje na temu: „Poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća - vođenje poslovne evidencije, obvezne poslovne knjige s primjerom evidencije materijala kod poslovanja obrtnika“ održat će dr.sc. Mario Hak, porezni savjetnik.

Kako bi se što detaljnije obradila tema knjigovodstva, poreza i administrativnih obveza, koja je kompleksna a istovremeno neophodna za uspješno poslovanje OPG-a i poslovnih subjekata, posvećena su joj tri termina. Od toga dva su održana jučer i prekjučer, 7. i 8. ožujka 2019., gdje su se nakon svakog pojedinog predavanja razvile vrlo zanimljive rasprave na akualne teme i gdje su okupljeni postavljali pitanja želeći čuti konkretne odgovore na probleme s kojima se susreću tijekom poslovanja.

Tako su, u četvrtak 7. ožujka 2019. predavači Stane Đivanović, Dijana Šemeš i Lidija Dundović Rašica održale edukaciju na teme: “Zakonska regulativa za obavljanje ugostiteljskih i turističkih djelatnosti na OPG-u“, „Registracija dopunskih djelatnosti i primjena zakonskih propisa koji reguliraju poslovanje OPG-a“ i „Godišnje obveze OPG-a prema propisima iz nadležnosti sanitarne inspekcije“, a u petak, 8.ožujka 2019., je Mario Hak održao predavanje na teme: „Zakonski okvir za financijsko poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća“ te „Porezni položaj, OPG-a, turističkih domaćinstava i ostalih poduzetnika u ruralnom turizmu“.

Edukacije su dio projekta „Ulaganje u nove vještine i znanja ključ uspjeha u razvoju destinacije izvrsnosti ruralnog turizma“ kojeg provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu Ministarstva turizma. Projekt završava u subotu, 16. ožujka 2019. kada će završno predavanje održati Luka Šimunovića na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18:00 sati.

Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije