Županija Dubrovnik

14. ZIMSKI KAMP ZA DJECU DIJABETIČARE

Djeca Udruga Slatki život, oboljela od dijabetesa proveli se u Zadru

14. ZIMSKI KAMP ZA DJECU DIJABETIČARE
Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 14. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Evo što su napisali o putovanju koje je fiinancirano iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik, roditelja i Dubrovačke udruge stranaca.
: Kamp
smo nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Boriku. Krenuli smo rano ujutro 02. siječnja 2020. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina. Tijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme.

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

             Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Udruge Cukrići iz Zadra na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.
U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu Života s dijabetesom, a Tatjana Gjorgovski, Glavna sestra Centra za dijabetes Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma iz Skopja, Republika Sjeverna Makedonija održala je zanimljivu i korisnu edukaciju na temu Prehrane u dijabetičara.

Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije