Županija Dubrovnik

JEDNA OD NAJLJEPŠIH ULICA NA SVIJETU PREPUŠTENA (SAMO)VOLJI I NEUKUSU VLASNIKA PROSTORA

Ruglo od izloga, vlasnike nije briga, po staklima polijepili i osmrtnice

JEDNA OD NAJLJEPŠIH ULICA NA SVIJETU PREPUŠTENA (SAMO)VOLJI I NEUKUSU VLASNIKA PROSTORA
Naši su čitatelji revoltirani izgledom nekih od izloga na Stradunu i u Ulici od Puča. Grad je lijepo okićen, Stradun je pun, Božić je na vratima, a mnogi izlozi pravo su ruglo - na njima su zalijepljene stare novine, pa čak i stranice s osmrtnicama (!). Tužno i ružno, komentiraju Dubrovčani, ali i mnogobrojni gosti Grada koji se ne propuštaju fotografirati na jednoj od najljepših ulica na svijetu, kako volimo tepati svome Stradunu.
Što je najžalosnije, još lani je Grad Dubrovnik u suradnji sa školama radio uređenje izloga. Početkom prosinca 2018. uređenjem izloga Ljekarne Dubrovnik kod Zvonika započeo je 'Adventski kalendar na Stradunu'. Projekt Grada Dubrovnika pokrenut je da bi nam Stradun, kao centralno mjesto događanja Dubrovačkog zimskog festivala, izgledao što ljepše i primjerenije blagdanskom ugođaju.
Ove godine ostvarena je suradnja s Domom Marina Držića i krenulo je uređenje izloga. Prekrasno su uredili 11 izloga. Mogli su još, da su vlasnici prostora za to imali interes. Sve je odrađeno besplatno, trebalo je samo kontaktirati Grad i dogovoriti suradnju. Ali, kako kaže naš neslužbeni izvor, neki vlasnici prostora na Stradunu i važnijim okolnim ulicama jednostavno nisu bili zainteresirani za uređenje izloga, iako se rade besplatno i na ponos su i njima i Dubrovčanima. Nije ih briga, kaže, lakše je bilo polijepiti stare novine... Grad je imao slične probleme s bankomatima, koji su rješeni na stari dobar način - udaranjem po špagu, pa možda gradonačelnik bude imao kakvu sličnu zamisao i za ovakav odnos prema Stradunu, Gradu i njegovim stanovnicima u cjelini?
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije