Županija Dubrovnik

VOZIO POD UTJECAJEM ALKOHOLA I JOŠ SE NIJE VEZAO

Naradit će se dok plati kaznu

VOZIO POD UTJECAJEM ALKOHOLA I JOŠ SE NIJE VEZAO
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg izmjerena je sinoć, 10. studenoga, u večernjim satima, 47-godišnjem državljaninu BiH koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen u Krvavcu. Vozač je uhićen i danas tijekom jutarnjih sati biti će odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom jednomjesečne kazne zatvora i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je 57-godišnjaku koji je u večernjim satima 9. studenoga u Opuzenu, upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,76 g/kg, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas te je vozilom krivudao po cesti ugrožavajući ostale sudionike u prometu.
Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je oduzeta vozačka dozvola uz mjeru opreza, a nakon puštanja izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 16.300,00 kuna.

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije