Županija Dubrovnik

DUBROVACKA TRPEZA

FOTO Delicije kojima nitko nije mogao odoljeti, prikupljeno rekordnih 78.655 kuna!

DUBROVACKA TRPEZA
Posljednjeg dana ovogodišnjeg izdanja Good Food Festivala održana je tradicionalna Dubrovačka trpeza. Ovaj gastronomski događaj kao svake godine humanitarnog je karaktera, a sav prihod namijenjen je za Udrugu za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života “Lukjernica” i Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.
Uz simbolične cijene bonova koji su se prodavali od 10 sati, uživalo se u brojnim delicijama dubrovačkih ugostitelja i u kušanju vina. Bon za hranu je koštao 35 kuna, a on za piće 15 kuna. Prigodni program vodio je Ivica Puljić, nastupila je Klapa Ragusa, a svečano otvorenje Dubrovačke trpeze bilo je u podne.
- Zahvaljujemo svim ugostiteljima i hotelskim kućama koje su se odazvale - rekao je gradonačelnik Mato Franković u pozdravnom govoru, te istaknuto humanitarni karakter ove manifestacije. - Naši ugostitelji se trude da donesu i prezentiraju ono najbolje, kao i svake godine do sada.
Jadranka Vlatko iz udruge Lukjernica zahvalila je svima koji su sudjelovali jer im ova donacija puno znači. Trenutno imaju 30-tak članova, uz koje su uvijek i njihove obitelji, pa ih je zapravo stotinjak, istaknula je Vlatko, dodajući da su još uvijek stigmatizirani u društvu, ali ovakve manifestacije pozitivno utječu i na tu činjenicu. Svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos zahvalila su i Patricija Švaljek i Danica Arar iz Društva multiple skleroze DNŽ. Njihove dvije udruge i inače surađuju, a organizatorima idu sve pohvale, istaknule su. Švaljek je naglasila da će im novac od manifestacije jako dobro doći jer planiraju važan seminar čiji će voditelj biti jedan od najpoznatijih neurologa u Hrvatskoj.
Uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su I Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama