Županija Dubrovnik

SLATKA TRADICIJA

FOTO Otvoren 12. nacionalni Festival pekmeza, džema i marmelade

SLATKA TRADICIJA
Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u organizaciji udruge Deša Dubrovnik, otvoren je u srcu dubrovačke povijesne jezge, na Držićevoj poljani pred Katedralom.

Riječ je o nacionalnoj manifestaciji na kojoj mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje, najčešće odjeveni u narodne nošnje svog kraja, izlažu bogat asortiman prirodnih pekmeza, marmelada i džemova od raznovrsnog voća.

Festival koji je otvorio zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo već je tradicionalan uvod u dubrovačku jesen.

Osim slatkih proizvoda, na štandovima se našlo i likera, maslinovog ulja, brojnih likera te kolača.

U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i ekstra džem.

Ocjenjivanje proizvoda i analitiku provest će panel stručnjaka Zavoda za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku te profesor Josip Žuvela. Izložbeno-prodajni program trajati će do nedjelje, 29. rujna svakodnevno od 9 do 17 sati.

Festival se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te HGK Županijske komore Dubrovnik. 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Drvenik sutra bez vode

Drvenik sutra bez vode
Iz Konavoskog komunalnog društva obavještavaju kako će, zbog interventnih radova na vodoopskrbnom cjevovodu, sut...
Drvenik sutra bez vode