Županija Dubrovnik

SNAŠLI SE ZA SMJEŠTAJ

SLAM U KOMOLCU Niču betonjare, imaju i divlje stanare

SNAŠLI SE ZA SMJEŠTAJ
Iz Zelenog foruma pitaju dokad će trajati betonizacija zaštićenog močvarnog dijela oko potoka Slavjan u Komolcu ?

- Pitaju nas zabrinuti Komolčani i drugi Riječani na naš Zeleni telefon Eko Fon 020 453 850 što se događa! Žale nam se kako se taj predio nemilice betonira te grade kućice od blokova u kojima žive vozači autobusa !Još malo i stvorit će se tu mali kvart!
Naime na tom predjelu uz potok Slavjan do nedavno su rasli brijestovi a u blizini je bila mala močvara sa šašom. Sada ničega nema. Brijestovi su posječeni...a močvara zatrpana šutom i zemljom !!Samo par metara dalje je zaštićeni potok Slavjan o kojemu bi trebale brinuti Hrvatske vode, ali nažalost slabo brinu - negoduje voditeljica Zelenog telefona Jadranka Šimunović.

- Mještani Komolca su ogorčeni jeŕ u posljednje vrijeme njihovo nekada pitomo slikovito mjesto je sve više na udaru betonizacije !
Naime, samo stotinjak metara dalje, prema izvoru Omble je prošle godine u listopadu uništena polovica zaštićenog zelenog gaja (posječeno 50 borova i čempresa a izvor vode zatrpan) Sv.Duh kroz koji teče i izvor vode Sv. Duh a sve radi gradnje zgrade te praonice i servisa za autobuse! - navodi Šimunović.


 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije