Županija Dubrovnik

U CILJU PRODULJENJA SEZONE

GRADONAČELNIK PREDLAŽE Radite cijelu godinu, i bit ćete oslobođeni 'zimske' zakupnine

U CILJU PRODULJENJA SEZONE
U cilju produljenja turističke sezone, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković predložio je mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima.

Mjera se odnosi na oslobađanje od plaćanja zakupnine za javne površine ugostitelja koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije) u povijesnoj jezgri, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine (osim na dane Božića, Sv. Stjepana, Nove godine, i Sveta tri kralja - kada mogu raditi po želji), najmanje 8 sati dnevno.

Navedena mjera se predlaže sada i kako bi ugostitelji mogli planirati svoje buduće poslovanje i definirati broj zaposlenika svog ugostiteljskog objekta.

Ugostitelji u Povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela, a koji će djelatnost obavljati u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine dužni su nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom dostaviti zahtjev za oslobađanjem od plaćanja zakupnine u „zimskim“ mjesecima, kao i pisanu izjavu o obavljanju djelatnosti od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine.

O svakom pojedinom zahtjevu odlučit će Gradonačelnik svojim zaključkom, dok će nadzor nad radom ugostiteljskih objekata provodit će Komunalno redarstvo.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina

NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina
Povodom proslave sv. Mitra u Općini Ravno, u subotu, 26. listopada 2019. godine održati će se Dan Ravanjskog bro...
NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina