Županija Dubrovnik

ŠTETA VOZILIMA I SAMOM GRADU

PISMO ČITATELJA "I dalje traje bušenje guma u Zlatnom potoku. Svi znaju tko je 'utjerivač reda', i svi šute..."

ŠTETA VOZILIMA I SAMOM GRADU
"Na potezu ulice Frana Supila i Zlatnog potoka pojedinac Ili organizirana grupa građana režu i buše gume vozilima koji nisu DU registracije i ključem grebu po vratim vozila, čineći šteta na vozilima, ali i Gradu." - piše nam čitatelj o situaciji koja se već dulje vrijeme događa na ovom gradskom području.

"U zadnje 4 godine konkretno su svake godine izrezali i izbušili su gume na mojim i vozilima inozemne registracije koja su bila uredno parkirana s lijeve strane kolnika (ukupno 7 guma nama izbušeno). Zadnje bušenje dvije gume je bilo prekjučer 16.7.2019. na istom lokalitetu. Ne trebam vam posebno objašnjavati što znači kad vam probuše dvije gume u isto vrijeme, a trebate na put.", piše naš čitatelj.

Pismo je poslao i gradonačelniku Matu Frankoviću, a svaki put kad bi našli probušene gume, pozvali bi i policiju, no bez ikakvih rezultata. "U prethodnim godinama smo svaki put zvali policiju na uviđaj, koja bi došla, napravili bi uviđaj....i nikakvih informacija poslije nismo dobili. Uredno sam vlasnik stana u Gradu unutra zidina, gdje s obitelji provodimo par mjeseci godišnje. Naravno da smo upućeni u probleme grada s parkiranjem. Na tom lokalitetu s lijeve strane parkiranje nije zabranjeno, osim što je ove godine postavljena table s desne strane kolnika  "only for residents" koju hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje, obzirom da je prometnica javna površina ... Ali, dobro, ako je vozilo nepropisno parkirano, neka se naplati kazna.

U razgovoru sa susjedima i vulkanizerom kažu da skoro svaki dan se buše gume na tom lokalitetu ( preko 50 guma po sezoni) i da svi znaju tko to buši od lokalnih stanara. Svi znaju......ništa se ne poduzima i dalje se buši. Kako živim u inozematvu preko 35 godina i Predsjednik sam Švicarsko-Hrvatske-Gospodarske-Komore dobio sam par pritužbi švicarskih i austrijskih turista koji se žale na tu pojavu kako je pisalo u medijima "Gospari buše gume strancima", stavljajući Dubrovnik na opasnu destinaciju za vozila.

U  želji za rješenjem ovog problema (osobno sam prebacio parkiranje vozila 19 km od Dubrovnika na uredan parking), učinite nešto, npr. postavljanjem 4-5 kamera video nadzora, kako bi se obeshrabrilo lokalnog "utjerivača komunalnog reda" i Dubrovnik zbilja bio "prijateljska destinacija" i za automobile. Prateći vaše energične aktivnosti u smjeru rješavanja  ne samo prometnih problema u Gradu, nadam se da će odgovarajuće službe pronaći počinitelja Ili ga bar spriječiti u ponavljanju istih nedjela.", piše čitatelj u pismu koje je uputio i na adresu Grada Dubrovnika.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije