Županija Dubrovnik

GRAD DUBROVNIK

U Lazaretima održan sastanak u okviru projekta „Active NGO's“

GRAD DUBROVNIK
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Jelka Tepšić susrela se danas sa sudionicima projekta „Active NGO's“, u okviru partnerskog sastanka održanog jutros u Lazaretima.
 
Zamjenica Tepšić je zaželjela svima dobrodošlicu, posebno spomenuvši Rigu koja ima zanimljivu povezanost s Dubrovnikom s obzirom na to da njihov glavni trg krasi statua viteza Rolanda iz 19. stoljeća, a Dubrovnik ove godine slavi 600. obljetnicu postavljanja Orlandovog stupa, jednog od simbola Grada. Također je naglasila kako je najveći izazov u Dubrovniku adekvatna lokacija za razne udruge i na tome gradska uprava predano radi kako bi se situacija poboljšala. Kao pozitivan primjer navela je Centar za mlade koji će uskoro djelovati u novouređenom prostoru u Luci Gruž.
 
Tom prilikom je istaknula participativno budžetiranje čiji se pilot projekt uspješno održao u školama i koji će se kasnije proširiti na lokalno stanovništvo, s ciljem bolje dvosmjerne komunikacije  gradske uprave i građana.  
 
Projekt „Active NGO's“ se razvio na temelju primjera dobre prakse „NGO HOUSE“ u Rigi s ciljem da se elementi latvijskog primjera prenesu na ostale partnere uz mreži. Svrha „NGO HOUSE“ je osnažiti civilno društvo, osvijestiti ulogu građana o mogućnostima doprinosa zajednici i suradnji s gradskom administracijom.
 
U projektu sudjeluju Riga kao nositelj, Siracusa, Santa Pola, Brighton & Hove City Council, Espoo i DURA.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Obnovljen sportski teren na Gromači

Obnovljen sportski teren na Gromači
Završeni su radovi na obnovi sportskog terena na Gromači. Radovi su obuhvatili sanaciju 100 kvadratnih metara as...
Obnovljen sportski teren na Gromači