Županija Dubrovnik

U GETALDIĆEVOJ ULICI

Izvađeno 15 kubika nečistoća iz kanalizacije

U GETALDIĆEVOJ ULICI
Više od 15 kubika raznog materijala, od pijeska i stvrdnutog injektiranog betona do velikih količina masnoće djelatnici Vodovoda Dubrovnik izvadili su iz kanala mješovite odvodnje u Ulici Marina Getaldića u povijesnoj jezgri. Ovaj sekundarni kanal sada je dubinski očišćen u dužini od pedesetak metara, od Straduna do Ulice od Puča.
- Radove na čišćenju ovog kanala započeli smo krajem prošle godine i, uz kraću pauzu oko Feste svetog Vlaha, trajali su do sada. Riječ je o zahtjevnom projektu jer je sam kanal bio začepljen na više mjesta, a najveći problem predstavljao je injektirani beton koji je prilikom obnove domova u povijesnoj jezgri svoj put pronašao do kanala odvodnje i tu se stvrdnuo. Ali djelatnici Vodovoda su i taj problem uspješno riješili i kanal je doveden u prvobitno stanje - rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić. Vodovod je u sklopu ove investicije zamijenio i dotrajalu vodovodnu cijev u ovoj ulici.
Za konačno rješenje kanalizacijskog sustava povijesne jezgre potrebno je dovršiti sanaciju glavnog kanala ispod Straduna. Do kraja godine u Vodovodu očekuju dovršetak tender dokumentacije i raspisivanje natječaja, a sami radovi trebali bi početi početkom iduće godine.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Ljetne manifestacije na Elafitima

Ljetne manifestacije na Elafitima
Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s organizacijom niza zabavnih ljetnih manifestacija na Elafitima...
Ljetne manifestacije na Elafitima