Županija Dubrovnik

SVEUČILIŠTE POZIVA:

Europske noći istraživača za djecu od sedam do 12 godina

SVEUČILIŠTE POZIVA:
Sveučilište u Dubrovniku, u sklopu projekta Europske noći istraživača 2018./2019., organizira edukativne radionice za djecu od 7 do 12 godina starosti koje uključuju posjete različitim kulturnim i obrazovnim ustanovama grada Dubrovnika. Iz Sveučilišta nabrajaju Državni arhiv u Sponzi, Akvarij, Pomorski muzej, Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku,“Apoteka“ Male braće, Institut za more i priobalje... Djeca će potom na radionici keramike, uz stručno vođenje Kristine Kojan Goluža, imati priliku izrađivati različite predmete nadahnuti onim što su vidjeli.

Radionice će se održavati od 15 do 17 sati i 30 minuta, svakog utorka, od 30. travnja do 4. lipnja. Radionice će voditi Kristina Kojan Goluža, u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Rok za prijavu je 26. travnja, javljaju iz Sveučilišta.

PROGRAM:

1. Papir i pismo – Utorak 30.04. od 15:00 do 17:30
Posjet radionici restauracije papira i državnom arhivu u Sponzi. S obzirom na podatak da su prve knjižnice nastale u Mezopotamiji i da su se sastojale od glinenih pločica s napisima, djeca će izrađivati različite glinene pločice s natpisima po želji. Stari Egipćani su zapisivali dnevne obveze na glinenu podlogu stoga će i djeca kreirati svoje, kojima kasnije mogu ukrasiti svoj životni prostor.

2. Pomorstvo - Utorak 07.05. od 15:00 do 17:30
Posjet Pomorskom muzeju. Posjet Pomorskom odjelu kako bi se djeca upoznala s aktivnostima i profesijom pomoraca. Izrada različitih brodova.

3. Posuđe za mirodije i keramika - Utorak 21.05. od 15:00 do 17:30
Posjet staroj apoteci u Franjevačkom samostanu (fokus: keramički izlošci). Posjet radionici za restauriranje keramike. Izrada posudica i zdjelica za čuvanje mirodija.

4. More i podmorje - Utorak 29.05. od 14:00 do 17:30
Posjet Akvariju. Posjet znanstvenika s Instituta kako bi se djeca upoznala s aktivnostima Instituta. Izrada reljefa s prizorima mora. Izrada ribica u svrhu visećih ukrasa.

5. Orlandova godina - Utorak 04.06. od 15:00 do 17:30
Kratki obilazak grada i upoznavanje s Orlandom. Izrada Orlanda u keramici.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Ljetne manifestacije na Elafitima

Ljetne manifestacije na Elafitima
Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s organizacijom niza zabavnih ljetnih manifestacija na Elafitima...
Ljetne manifestacije na Elafitima