Županija Dubrovnik

IZVJEŠĆE POLICIJE

U 9 prometnih nesreća poginula jedna osoba i 2 lakše ozlijeđene

IZVJEŠĆE POLICIJE

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom i 5 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 7 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su 3 prometne nesreće.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 378 represivnih mjera od kojih 155 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 33 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 13 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
Iz policije izdvajaju slučaj 40-godišnjeg vozača osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je u ranim jutarnjim satima u subotu, 5. svibnja, zaustavljen u Ulici Andrije Hebranga u Metkoviću, a kojem je alkotestom izmjerena koncentracija alkohola od 2,20 g/kg. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja te da kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Zbog počinjenih prekršaja vozač je, uz optužni prijedlog, doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije