Vijesti Turizam i gospodarstvo

TZ GRADA DUBROVNIKA I CROATIA AIRLINES U FRANKFURTU

Predstavljeni direktni letovi iz Dubrovnika za Frankfurt tijekom cijele godine

TZ GRADA DUBROVNIKA I CROATIA AIRLINES U FRANKFURTU
U Frankfurtu je u četvrtak, 26. rujna, za pedesetak njemačkih putničkih agenata i turističkih novinara održana prezentacija Dubrovnika i direktnih letova Frankfurt - Dubrovnik tijekom cijele godine, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, hrvatskog nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa i Hrvatske turističke zajednice.

U hrvatskom restoranu Damiro Westsite u centru Frankfurta, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, Romeo Draghicchio, pozdravio je sve nazočne i naglasio da se promocija Dubrovnika u zimskim mjesecima uklapa u strateške planove hrvatskog turizma kojima se teži produženju sezone u kojima je Dubrovnik u tom pogledu najviše napredovao te su Frankfurt i okolica radi izravne zimske povezanosti idealno područje za privlačenje dodatnog broja gostiju i u zimskom periodu.
Direktor poslovnice Croatia Airlinesa u Frankfurtu, Mato Radić održao je prezentaciju povodom 30. obljetnice tvrtke i predstavio novosti u poslovanju, a osobito zimski red letenja s naglaskom na direktni let Frankfurt-Dubrovnik, tri puta tjedno tijekom zimskih mjeseci.

Direktorica agencije Obzor putovanja u Zagrebu, Silvana Turčić nazočnim putničkim agentima održala je prezentaciju ponude zimskih paket aranžmana za Dubrovnik.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić pozdravivši nazočne, naglasila je da se direktna zračna zimska linija Frankfurt-Dubrovnik odvija već treću godinu u okviru strateških projekata Hrvatske turističke zajednice, TZ grada Dubrovnika i Croatia Airlines. Dodala je i da na inicijativu TZ grada Dubrovnika i Croatia Airlines, svi otvoreni hoteli tijekom zime u Dubrovniku sudjeluju u zimskim programima. Vlašić je izrazila svoje zadovoljstvo odličnom zračnom povezanošću dvaju gradova te brojem njemačkih turista, koji se nalaze na 3. mjestu top ljestvice najbrojnijih gostiju u Dubrovniku. Naglasila je da je u 2018. godini bilo 77 723 njemačkih gostiju, 22 % više nego prethodne godine, a ostvarili su 273 764 noćenja, 7 % više nego 2017. godine.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević upoznala je okupljene putničke agente i turističke novinare s turističkom ponudom Dubrovnika i turističkim atrakcijama grada i okolice kao i kulturnim događanjima tijekom cijele godine, s posebnim naglaskom na događanja tijekom zimskih mjeseci.  TZ grada Dubrovnika je osmislila i tiskala letke o svim događanjima tijekom zime na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a koji će biti dostupni za sve posjetitelje grada u informativnim uredima Turističke zajednice.

Za pedesetak nazočnih priređena je nagradna igra, a njemačka putnička agentica Uschi Kretschmer, ostvarila je pravo na dvije povratne zrakoplovne karte Croatia Airlinesa Frankfurt-Dubrovnik, kao i dva noćenja za dvije osobe u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku.
 
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije