Vijesti Turizam i gospodarstvo

FERRAGOSTO JE I NA OTOKU LASTOVU, ALI...

Potoci kanalizacije tjeraju goste s predivnog Lastova

FERRAGOSTO JE I NA OTOKU LASTOVU, ALI...
I tijekom ove turističke sezone, lastovo je odredište brojnih nautičara i ljubitelja Mediterana kakav je nekada bio. Na radost svih istinskih zaljubljenika u ljepote Jadranskog mora, život na ovom pučinskom otoku se održava. Dapače, mještani žive punim ritmom i uživaju u blagodatima netaknute prirode.

Međutim, vjerojatno zbog brojnih turista, ali i nedovoljne skrbi o komunalnom standardu i potrebama otočana, ovih su dana gosti Lastova neugodno iznenađeni činjenicom da se u Ublima, neizostavnom odredištu na kojem brojni nautičari "tankaju" gorivo u svoje jahte, širi nepodnošljivi vonj. Naime, u jeku turističke sezone, u zamahu ferragosta, niz državnu cestu u luci Ubli kojeg nazivaju i "vratima otoka Lastova", fekalne vode ističu na predjelu između bazilike sv. Petra iz IX stoljeća i dječjeg igralište.

Nautičarima su i mještani potvrdili kako je taj problem uočljiv posljednjih desetak dana, te ih još više čudi kako je to tako. Ističu kako po mnogo čemu imaju dojam da to nikoga baš previše i "ne dira" i čude se da lokalni komunalci dozvoljavaju stanje koje, potencijalno, može dovesti do zaraze širih razmjera.

Dok se nešto konkretno ne poduzme, turisti će i dalje prolaziti "začepljenog" nosa. Istodobno, otočani će sa svojim vozilima voziti cik- cak ili sredinom kolnika kako bi izbjegli fekalne vode što izviru iz kanalizacijskog otvora.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije