Vijesti Turizam i gospodarstvo

SLIJEDI ULAGANJE U LUKU I RAZVOJ BRODOGRADNJE U UVALI BRISTVA U OPĆINI BLATO

Tvrtka Radež dobila koncesiju na 20 godina za izgradnju industrijske luke 

SLIJEDI ULAGANJE U LUKU I RAZVOJ BRODOGRADNJE U UVALI BRISTVA U OPĆINI BLATO
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je Ugovor o koncesiji za luku posebne namjene – industrijska luka Radež, uvala Bristva u Općini Blato.  Ugovor je potpisao s direktorom tvrtke Radež d.d. Jerkom Andrijićem. Potpisivanju je nazočio i saborski zastupnik Branko Bačić, zamjenik župana Joško Cebalo i v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.

”Potpisujemo Ugovor o koncesiji s tvrtkom Radež, tvrtkom koja je najistaknutija u proizvodnom sektoru u našoj Županiji, koja se bavi brodogradnjom i koja je srećom i zahvaljujući vještini, upornosti i Uprave i svih djelatnika kojih ima više od 250 uspjela održati u burnim vremenima kada vidimo da i velika brodogradilišta posrću i propadaju”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako mu je drago da Županija može pomoći daljnjem razvitku ovog brodogradilišta.

Također, župan je naglasio kako je Dubrovačko-neretvanska županija posvetila veliku pozornost korištenju pomorskog dobra i to je rezultirala brojnim koncesijama,a Županija ih trenutno ima više od 300, od toga najveći broj u marikulturi i veliki broj ”velikih koncesija”, točnije velikih koncesijskih područja danih određeni broj godina na korištenje raznim subjektima. Istaknuo je župan kako Županija preko koncesija ostvaruje veliki prihod i sebi i državi i jedinicama lokalne samouprave, a taj prihod godišnje iznosi otprilike 25 milijuna kuna.

Direktor Radeža d.d. Jerko Andrijić zahvalio se Županiji što su otvorili natječaj te što su imali mogućnost na isti se prijaviti, te odlukom Županijske skupštine o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene, Radežu d.d. se omogućio daljnji razvitak i napredovanje.

”Potpisujemo Ugovor na 20 godina i Radež će dobiti koncesiju industrijske luke bez koje Radež ne može funkcionirati pa nam dobivanjem ove koncesije se otvara mogućnost da ulaganjima u ovu luku otvorimo mještanima Blata i Korčule mogućnost bavljenja brodogradnjom u smislu i remonta, a i izrade manjih plovila. U vremenu kad brodogradnja tone Radež je našao nišu i to nam je jako drago da smo uspjeli u suradnji s raznim brodarima i raznih tvrtkama svoje kapacitete prodavati i iskoristiti, ”rekao je Jerko Andrijić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je direktoru Radeža, Jerku Andrijiću na osvajanju prostora za obavljanje svoje djelatnosti, naravno uz naknadu koju plaća državi, županiji i općini.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Umjerena opasnost od toplinskog vala

Umjerena opasnost od toplinskog vala
Za Dubrovačko-neretvansku županiju za četvrtak 22. i petak 23. kolovoza prognozirana je umjerena opasnost, dok z...
Umjerena opasnost od toplinskog vala