Vijesti Turizam i gospodarstvo

TZ

DUBROVNIK OPET PRVI! Najviše mu porasla popularnost na TripAdvisoru

TZ
Dubrovnik je opet turistički šampion, ovaj put je prvi u kategoriji gradova s rastom popularnosti na TripAdvisoru od čak 46 posto, a Split  je  nadrugom mjestu s rastom popularnosti od 41 posto. Iz Turističke zajednice javljaju kako su upravo dobili statističke podatke o ponašanju i posjetima korisnika portala TripAdvisor, jedne od najvećih specijaliziranih platformi za putovanja na svijetu. Hrvatska se nalazi na vrhu popisa zemalja s ostvarenim najvećim rastom pretraživanja i popularnosti u prva četiri mjeseca ove godine. Naime, popularnost naše zemlje porasla je za visokih 27 posto.
 
„Ovo su odlični pokazatelji za hrvatski turizam ako znamo da je primjerice samo u travnju više od 280 milijuna svjetskih putnika tražila ključne turističke informacije preko TripAdvisora“, komentirao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
 
Iza Hrvatske se, u kategoriji zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru u navedenom razdoblju nalazi Slovenija s rastom od 22 posto, Crna Gora s rastom od 18 posto, Grčka s rastom od 12 posto i Cipar s rastom od 11 posto.
 
U kategoriji gradova, nakon Dubrovnika i Splita, najveći rast popularnosti bilježe Salou u Španjolskoj s rastom od 39 posto, Ayia Napa na Cipru i Marmaris u Turskoj s rastom od 31 posto te španjolska Ibiza s 29 posto.  
 
TripAdvisor dostupan je na 49 tržišta diljem svijeta u 28 jezičnih varijanti, a njegove platforme sadrže više od 760 milijuna komentara i mišljenja putnika i turista u vezi putovanja te više od osam milijuna smještajnih objekata, restorana, doživljaja, aviokompanija i dr.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije