Vijesti Turizam i gospodarstvo

DVIJE PREMIJERE U SUBOTU

Predstavlja se interaktivni obilazak Stona i Cum Grano Salis - multimedijalna kazališna predstava

DVIJE PREMIJERE U SUBOTU
U subotu će se u Stonu održati premijere dviju predstava: Neispričani Ston/Untold- interaktivni obilazak Stona i Cum Grano Salis - multimedijalna kazališna predstava koje su prilagođene za sve uzraste, ciljna skupina su domaći i strani turisti s obzirom da će biti izvođene i na hrvatskom i engleskom jeziku. Izvedbe su zanimljive i lokalnom stanovništvu jer će imati priliku naučiti nešto više o svojoj povijesti ili ju doživjeti na drugačiji način, a zabavne su i edukativne istovremeno. Projekt će uvelike osvježiti kulturno-turističku ponudu Stona, poglavito s obzirom na to da su oba usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću. Neispričani Ston je naziv interaktivnog kazališnog obilaska grada Stona, tijekom kojeg će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Stona na jedinstven način.
Nespričani Ston je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.
Tijekom ture posjetitelji će se susresti sa brojnim povijesnim osobama i likovima, poput Marina Držića, Antuna Bratosaljića Sasina, Ilije Crijevića, Ivana Rabljanina, dubrovačkim i stonsim knezovima, članovima Senata Dubrovačke republike.
Mjesto okupljanja je ispred stonske Solane, a obilazak Stona traje 120 minuta.

Termini predstave:
18.5. 10:00
21.6. 10:00
20.7. 17:00
24.8. 10:00
Cum Grano Salis je multimedijalna kazališna predstava koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! Site-specific predstava koja će promijeniti posjetiteljev doživljaj tvrđave Kaštio koristeći zvuk, svjetlo i izvedbu u živo za transformaciju postojećeg prostora te na suvremen, multimedijalni način reinterpretira povijest, tradiciju, kulturnu baštinu, običaje i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja.

Ova predstava kombinira različite medije: audio- vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcije velikih dimenzija, 3D mapiranje, svjetlosni show, pirotehničke efekte te originalna scenska uprizorenja i umjetničke nastupe u živo. Sve ove komponente zajedno stvoriti će spektakularni senzorni doživljaj i prenjeti publiku na snoliko mjesto u kojem je vrijeme stalo.
U predstavi sudjeluju izvorni umjetnici iz Stona i okolice, lokalni KUD-ovi, klape i glazbeni gosti iznenađenja.
Premijera predstave je 18.5.2019. u 21:00 u tvrđavi Kaštio.
Termini predstave:
18.5. 21:00
21.6. 21:30
20.7. 21:00
24.8. 21:00
Za dodatne informacije posjetite: www.ston-cumgranosalis.com
Cijena ulaznica za jednu predstavu je 200 kuna.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije