Vijesti Turizam i gospodarstvo

VEĆINSKI PAKET UTD-a RAGUSA

POTPISAN UGOVOR Grad opet gospodari strateškom imovinom na Pilama

VEĆINSKI PAKET UTD-a RAGUSA
Gradonačelnik Mato Franković potpisao je danas u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa.

- Zadovoljstvo mi je što je Grad Dubrovnik imao mogućnost kupnje ovih iznimno vrijednih udjela i ja bih rekao da se konačno UTD Ragusa vraća doma. Činjenica je da smo sada došli u poziciju gospodariti strateškom imovinom na samom ulazu u Grad, na Vratima od Pila, kroz koja dnevno prođe par tisuća ljudi i zbog toga je iznimno važno kontrolirati i promišljati taj prostor. Imat ćemo puno obveza, ali tome se veselimo. Zahvaljujem se Ministarstvu državne imovine i CERP-u na dobroj suradnji s Gradom Dubrovnikom. Ovo je još jedan projekt koji smo uspješno riješili, nakon ljetnikovca Bunić Kaboga i Vile Čingrije. Radi se o vrijednoj dubrovačkoj imovini, a vjerujem kako je još puno toga ispred nas – izjavio je gradonačelnik Franković nakon potpisivanja ugovora, na kojem je bio i ministar Goran Marić.
 
Paket koji osigurava 53 posto vlasničkog udjela kupljen je po početnoj cijeni od 17 milijuna kuna. Od ranije je Grad Dubrovnik vlasnik 26,6 posto udjela društva.
 
- Na tragu naše politike je da se Centar za rekonstruiranje i prodaju riješava udjela koji nisu od posebnog interesa, ali ovaj udio je od posebnog interesa za Grad Dubrovnik i zato sam iznimno sretan što ga je Grad dobio na dražbi. Znam da to za budućnost Grada Dubrovnika puno znači i želio bih da nikada to nikome ne prepustite – izjavio je ovom prigodom ministar Marić.
 
Uz gradonačelnika Frankovića ugovor je, u ime Centra za rekonstruiranje i prodaju, potpisao ravnatelj Milan Plećaš, priopćili su iz gradske uprave.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Ljetne manifestacije na Elafitima

Ljetne manifestacije na Elafitima
Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s organizacijom niza zabavnih ljetnih manifestacija na Elafitima...
Ljetne manifestacije na Elafitima