Vijesti Turizam i gospodarstvo

UNWTO FORUM GRADONAČELNIKA

'Dubrovnik je primjer kako dijalog rješava problem prekomjernog broja gostiju'

UNWTO FORUM GRADONAČELNIKA
Gradonačelnik Mato Franković sudjelovao je na prvom UNWTO Forumu gradonačelnika pod nazivom ''Gradovi za sve: razvitak gradova za građane i posjetitelje'', koji se održao u petak u Lisabonu.

Ovom prilikom je Grad Dubrovnik dobio još jednu mogućnost predstaviti projekt Respect the City, a gradonačelnik je ujedno bio i glavni panelist na temu ''Infrastruktura i turizam''. Nakon izlaganja projekta Respect the City glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili istaknuo je Dubrovnik kao primjer kako dijalog donosi rješenja, čak i za značajne probleme velikog broja turista koji se nalaze u atraktivnim destinacijama.

Budućnost urbanog turizma je suradnja između javnog sektora, privatnog sektora i građana, zaključeno je također na ovom skupu Svjetske turističke organizacije, priopćili su iz gradonačelnikova ureda.

Na završetku prvog UNWTO Foruma gradonačelnika usvojena je Lisabonska deklaracija čiji su potpisnici uz Grad Dubrovnik i gradovi Barcelona, Bruges, Brussels, Helsinki, Krakow, Madrid, Moskva, Pariz, Porto, Prag, Punta del Este, Lisabon, Tbilisi, Sao Paolo i Seoul te ministarstva turizma Argentine i Španjolske, Ministarstvo gospodarstva Portugala, UNESCO, UN Habitat, Svjetska Banka te Europski odbor regija. Cilj Deklaracije je zajedničkom suradnjom između gradova postići rješenja za održivi turizam u kojem glavnu ulogu ima građanin.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije