Vijesti Turizam i gospodarstvo

USPOREDBA S VENECIJOM I BARCELONOM

NJEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU SVOJE GRAĐANE Masovni turizam Hrvatima je i blagoslov i kletva, evo što će vas dočekati u Dubrovniku i Splitu

USPOREDBA S VENECIJOM I BARCELONOM
Masovni turizam popularne turističke lokacije, Splita i Dubrovnika pretvara ih u gradove u kojima njihovi građani više ne mogu  normalno živjeti, prenosi Index.hr napise nekoliko njemačkih medija. Svojevrsna su to upozorenja njemačkim turistima da ih na omiljenim lokacijama očekuju nesnosne gužve i sve komplikacije vezane uz nju. Nakon nedavnog posjeta njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera Splitu Morgenpost piše kako Hrvatska počinje patiti pod velikim brojem turista, dodajući kako skoro tri milijuna Nijemaca svoj godišnji odmor provodi u Hrvatskoj.

Kao usporedbu s Dubrovnikom i Splitom navode slučaj Venecije koju su napustili i najuporniji stanovnici, ne zaostaju ni Barcelona i Amsterdam koje turisti "tretiraju kao zabavne parkove na otvorenom" upozoravajući kako se to počinje događati u Hrvatskoj posljedica čega je ispražnjeno središte gradova gdje se svi stanovi iznajmljuju turistima. 

Navode kako se gradska uprava Dubrovnika počela s tim boriti pa će "u sezoni u grad smjeti pristati samo dva kruzera s maksimalno pet tisuća turista, a od 2021. se planira i porez na kruzer turiste-jedan euro po glavi", piše Morgenpost, i dodaje kako je masovni turizam za Hrvatsku i blagoslov i kletva. Njemačka javna radiotelevizija MDR se također bavi situacijom u Dubrovniku i citira tamošnjeg gradonačelnika Mata Frankovića da u Dubrovniku neće biti dozvoljeno pristajanje superkruzerima s deset tisuća turista koji se upravo grade u Kini. 
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije