Vijesti Turizam i gospodarstvo

REAKCIJA MOSTOVACA

KRISTIĆ I LUJIĆ Poziv gradonačelniku: neka ministar poništi javni poziv i prekine politiku raskućivanja!

REAKCIJA MOSTOVACA
"Grad Dubrovnik ima mogućnost otkupiti poslovni udio u UTD Ragusi bez da mora sudjelovati u postupku javne dražbe, koji je očito pokrenut kako bi se nekome omogućilo stjecanje iznimno vrijednih nekretnina kao što su Restorani Dubravka i Mimoza. Neosporno je da će za kupnju poslovnog udjela u UTD Ragusi biti iskazan veliki interes, a da će ponuđene cijene odletjeti u nebo, a sve bi to prema već viđenom scenariju moglo poslužiti kao savršen alibi da Grad Dubrovnik odustane od kupnje." - pišu u priopćenju gradski vijećnici MOST-a Maro Kristić i Dolores Lujić.

"Ukoliko stvarno postoji iskrena namjera Grada da vrati u svoje vlasništvo preostalu imovinu UTD Raguse gradonačelnik će žurno zatražiti od ministra Marića poništenje javnog poziva za kupnju dionica. Čudno je da je Grad uopće, s obzirom na svoj strateški interes za upravljanje ovim prostorima dopustio da se objavi javni poziv bez da je prethodno pokušao osigurati mogućnost izravnog preuzimanja poslovnog udjela od strane Republike Hrvatske. U Zakonu o raspolaganju državnom imovinom koji je pravni temelj za raspisivanje predmetnog natječaja jasno stoji da će se izravna ponuda za kupnju poslovnih udjela društva s ograničenom odgovornošću provest samo ako je aktom o osnivanju društva ugovoreno pravo prvokupa.

Izravna ponuda podnosi se ostalim članovima društva sukladno odredbama akta o osnivanju društva. Dakle, ukoliko u osnivačkom aktu ovakva mogućnost ne postoji, što nas ne bi začudilo s obzirom na politiku raskućivanja koja je pratila ovo društvo kroz povijest, nikakav problem je nije osigurati njegovom izmjenom na sjednici nadležnog tijela, samo treba postojati stvarna i iskrena volja i javni interes treba imati prednost pred privatnim. Zakon ostavlja i neke druge mogućnosti preuzimanja odnosno otkupa poslovnog udjela bez javnog natječaja, stoga prvi korak treba biti gradonačelnikov zahtjev ministru da poništi raspisani javni poziv" - zaključuju u priopćenju Kristić i Lujić.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama