Vijesti Turizam i gospodarstvo

POZOR, IZNAJMLJIVAČI!

Ministarstvo turizma i HBOR predstavljaju kredite za iznajmljivače

POZOR, IZNAJMLJIVAČI!
Ministarstvo turizma predstavit će sutra jedinstvenu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima u turizmu. Riječ je o Programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača sa povoljnim kreditnim sredstvima i subvencijom kamate u cilju povećanja kvalitete i dodatne ponude objekata u domaćinstvu. Predstavljanje kreditne linije te potpisivanje sporazuma između Ministarstva turizma, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te prvih poslovnih banaka uključenih u projekt održat će se u srijedu, 27. veljače 2019. u 12:00 sati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14, Zagreb.
Uz ministra turizma RH Garija Cappellija, potpisivanju sporazuma prisustvovat će predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko te predstavnici prvih poslovnih banaka uključenih u projekt.
Podsjećamo, trenutno je u Hrvatskoj registrirano više od 103 tisuće objekata privatnog i obiteljskog smještaja što stavlja kategoriju obiteljskog smještaja i privatnih iznajmljivača u najveći smještajni udio u hrvatskom turizmu te povlači zaključak kako iznajmljivači imaju značajnu ulogu daljnjeg profiliranja Hrvatske kao destinacije kvalitete i autentičnog doživljaja. Upravo stoga, Ministarstvo veliku pozornost stavlja na ovu kategoriju smještaja te je želja da obiteljski smještaj bude još kvalitetniji, međunarodno prepoznatljiv i poželjan turistički proizvod koji je namijenjen ciljanim tržišnim nišama tokom cijele godine. 
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Thompson na Stradunu 6. prosinca

Thompson na Stradunu 6. prosinca
Grad Dubrovnik za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, organizira na Stradunu koncert Marka Perkovića Thomps...
Thompson na Stradunu 6. prosinca