Vijesti Turizam i gospodarstvo

KAŽU DA NAM TREBA ODRŽIVI LUKSUZNI TURIZAM

Što su Marević i ostali izaslanici radili u Baskijskom kulinarskom centru?

KAŽU DA NAM TREBA ODRŽIVI LUKSUZNI TURIZAM
Zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić, predstavnici Regionalne agencije DUNEA i Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, posjetili su Baskijski kulinarski centar, u San Sebastijanu. Tamo ih je povelo Ministarstvo turizma, točnije državni tajnik Frano Matušić, a ostatak delegacije činili su i predstavnici ostalih regionalnih centara iz Splita, Opatije, Pule i Osijeka.

Razlog ovom putovanju u, kako kažu, jedan od najboljih kulinarskih centara na svijetu, priprema je projekta Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Na projektu surađuju Županija, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Grad Dubrovnik, partneri iz privatnog sektora te Baskijski kulinarski centar, pod vodstvom devet chefova koji zajedno imaju 15 Michelinovih zvjezdica. Provedbom projekta žele osigurati održivi razvoj luksuznog turizma naše Županije s posebnim naglaskom na enogastronomiju kroz proučavanje njezine standardizacije i izrazite društvene, kulturološke i simboličke vrijednosti, priopćili su iz županova ureda.

Za realizaciju projekta na raspolaganju je oko 75 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije