Vijesti Kultura

U PETAK

Prva samostalna izložba ”Retrospektiva igre” umjetnice Lane Zubović

U PETAK
Prva samostalna izložba ”Retrospektiva igre” umjetnice Lane Zubović otvorit će se u petak, 4. listopada 2019. u prizemlju Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.
Izložba je koncipirana od 12 slika koje su napravljene kao osvrt na određene događaje, ljude, poznanike, mentalna stanja, osjećaje i uspomene u posljednje tri godine autoričina života. Svaka slika je nastala kroz igru i svaka predstavlja vlastitu priču, neke su kraće – a neke i duže. Iz osobnih i emotivnih razloga nije objašnjen razlog nastanka, a ni sama priča iza svake slike. One su popraćene kratkim „objašnjenima“ kojima je cilj navesti promatrača na razmišljanje i kontemplaciju.
Lana Zubović rođena je 2001. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna na odjelu Kiparstva. Studira na Akademiji likovnih umjetnosti na preddiplomskom odsjeku grafike. Dobitnica je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju LIK 2018. godine u kategoriji za škole primijenjenih umjetnosti. Sudjelovala je u Erasmus+ projektu te je tri tjedna radila s mentorima u Kaunasu u Litvi.
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

299 ih "stisnulo gas" a 25 bilo "pod gasom"

299 ih "stisnulo gas" a 25 bilo "pod gasom"
Na području najjužnije hrvatske župaije koju operativno "pokriva" Policijska uprava dubrovačko- neretvanska tije...
299 ih "stisnulo gas" a 25 bilo "pod gasom"