Vijesti Kultura

ORLANDO FURIOSO

Svjetska zvijezda barokne violine večeras i u petak u Dvoru

ORLANDO FURIOSO
Treće izdanje ciklusa „Orlando Furioso“ započelo je prošli petak i okupilo vrsne izvođače barokne glazbe u Grad. Građani i gosti Dubrovnika imali su priliku uživati u koncertu talijanske barokne glazbe „Si dolce“, kao i koncertu pod nazivom „Dva lica baroka“, kojima je predvodio maestro Tomislav Fačini.
Nastavak ovog ciklusa donosi večerašnji koncert „Sentimenti“ kao i završnicu u petak, 14. lipnja u Kneževom dvoru. Početak oba koncerta je u 21 sat. Pod umjetničkim vodstvom Dmitryja Sinkovskog, ruskog violinista i svjetske zvijezde baroka, večeras će nastupiti Komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kao solisti će nastupiti nagrađivani glazbenici: mezzosopranistica Josè Maria Lo Monaco koju smo imali priliku slušati u prvoj večeri i koja dubrovačkoj publici opravdala svoj status jedne od najtalentiranijih mezzosopranistica svoje generacije, zatim sjajni Izidor Erazem Grafenauer na teorbi i naš ugledni čembalist i orguljaš, dobitnik Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe, Pavao Mašić.
Na program su Vivaldijeva Uvertira u C duru iz opere „L'Olimpiade“ i Sento in Seno iz „Il Giustino“, Vivaldijeva „Sovente il Solo“ iz Andromede liberate, niz Händelovih djela poput arije „Scherza infida“ iz opere Ariodante i „Gelosia spietata Aletto“ iz opere Admeto, Vivaldijev Koncert za violinu u d molu, Bachova Ciaccona u g molu i brojna druga djela baroknog repertoara.
U petak, 14. lipnja, u završnici ovog ciklusa, Dmitry Sinkovsky pokazat će još jednu svoju umjetničku stranu – naći će se u ulozi dirigenta komornog sastava DSO-a s djelima Händela (Muzika na vodi, suita br. 2), Bacha (Brandenburški koncert br. 5) i Vivaldija (Concerto "Per la Solennità di San Lorenzo").

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.
 
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Đir se ne propušta ni usprkos vrućini

Đir se ne propušta ni usprkos vrućini
Iako su temperature već premašile 30 u hladu, danas nije nedostajalo šetača po Stradunu. Žene i djevojke u ljetn...
Đir se ne propušta ni usprkos vrućini