Vijesti Kultura

DOM MARINA DRŽIĆA UZ DAN MUZEJA

'Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga'

DOM MARINA DRŽIĆA UZ DAN MUZEJA
Dramska i glazbena radionica Doma Marina Držića „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“, povodom Međunarodnog dana muzeja, oduševila je sinoć u Luži. Mentori radionice bili su prof. glazbe i kazališna skladateljica Paola Dražić Zekić, akademski glumac Hrvoje Sebastijan i prof. glazbe Sanja Dražić.

"Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.
Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti. Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića", poručio je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.
 
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Đe si?

Đe si?
Objektivu Dubrovačkog vjesnika ne može promaći šetač Uvalom. Nakon jutarnje, donosimo i poslijepodnevnu špicu i ...
Đe si?